Sol med Allan och Kalle

Utbildning, inridning och beteendeutredning

Vi tycker inte att begreppet ”problemhästar” är relevant. Däremot kan vi hålla med om att det finns problemmänniskor som speglat av sig på sina hästar och hästar som missförstår vårt budskap.

Hästar är känsliga individer, programmerade för att överleva i en värld med rovdjur. Minsta indikation om hot signalerar flykt. Denna funktion gör även att de har extremt bra uppsikt över våra signaler, stora som små. Detta är något vi använder oss av i vår kommunikation och utbildning. 

Vi tränar och utbildar hästarna med influenser av Natural Horsemanship, Liberty, Western, Engelsk & Akademisk Ridkonst.

Therese tränar Pamina

Försäljning, förmedling och scouting

Vi bedriver kontinuerligt försäljning och förmedling av hästar. För att se vilka som förnuvarande finns till salu – se fliken hästar. 

Du är även varmt välkommen att maila oss en beskrivning av dig och den typ av häst du önskar, så gör vi vårt bästa för att matcha dig och just din häst. 


Omplaceringar 

Mio Månsken är en av två ohanterade, tidigare vanvårdade araber som vi importerade och omplacerade.

Vi har tidigare och vill än idag fortsätta kunna ta emot omplaceringshästar. Vi erbjuder ett kärleksfullt hem där individerna får landa och piggna till sig innan de hittar sitt förevigt-hem. Vi har kontrollerade foderstater samt rådgivning med veterinär och hovslagare. På sikt sker igångsättning och utbildning.