Hoppa till innehåll

På vift

Vissa av våra hästar är utlånade till våra samarbetspartners; Noah & Liam Ahlberg. De bor i Västra Götaland och tävlar framgångsrikt i både hoppning & ponnygalopp. Familjen Ahlberg är att anse som näst intill experter när det gäller unga eller oerfarna hästar. Vi är oerhört glada över vårt samarbete med dem!

Nattens Bauer

Welsh
Valack 
2018
Ägare: Stall Hova

Bjärbys Picasso – Mollegaards Orion Suprise

Nattens Bauer kom till oss redan när han var 7 månader tillsammans med sin ”stuteribrorsa” Nattens Zenith, de har båda blivit kvar hos oss sedan dess. Uppväxten har varvats med olika kamrater i varierande åldrar, både i kuperad terräng samt på stort sommarbete hemma hos vår höbonde Olle.

Olle har en förmåga att skämma bort hästarna litegrann med både äpplen och diverse annat gott som växer i hans trädgård, och de båda är därför oerhört tama och trevliga unghingstar, trots att de inte har blivit speciellt mycket hanterade alls med tanke på deras ålder. Vi tror dock att detta långsamma mognande med mycket lek och frihet har gynnat dem i längden. Bauer åkte som treåring hem till Noah & Liam, innan det hade vi tränat mycket ifrån marken och framför allt lastning.

I sitt nya hem frodades han snabbt, inridning gick snabbt och enkelt. Bauer reds från början av Liam, men utbildades även av Liams mamma, då framförallt inom dressyren. I samband med att Liam tyvärr började växa ur Bauer lämnade han över tyglarna till sin lillebror, Noah, som tillsammans med Bauer snabbt gjorde stora framsteg. Tillsammans har de redan vinster i ponnygalopp, men har även börjat fokusera mer på hoppningen, där de siktar mot SM nästa år.

I dagsläget är vi oerhört nöjda med vårt samarbete, men denna lilla stjärnan kan komma att bli till salu alt. finnas tillgänglig för leasing till rätt ryttare längre fram. En oerhört vacker liten kille som är värd att hålla ett extra öga på!

Cinncinatti

Svensk ridponny 
Sto
2007
Ägare: Stall Hova 

Chicago Z – okänd

Cincinnatti är ett femtonårigt sto efter Chicago Z, som tillsammans med sin dotter ”Oxy” kom till oss som trettonåring. Då var de båda i princip ohanterade, men fick snart lära sig allmän hantering, och var insutten redan efter ett par veckor.

Har sedan dess haft ett lååångt sommarlov 2021 tillsammans med vår unghingst Nattens Zenith, tyvärr tog sig dock inget föl – och även Cissi fick därför åka en sväng till Liam & Noah. Där har hon fått en gedigen utbildning och inridning; hoppar i dag enklare banor och är att anse som grundriden.

Kommer under hösten 2022 att komma hem igen för att vidareutbildas av Therese med personal, och så småningom även läggas ut till försäljning när hon känns redo.

AG:s Fixcinatti

Svensk ridponny
Sto
2012
Ägare: Stall Hova

Rolökke Fixe  – Chicago Z

AG’s Fixcinatti, ”Oxy”, som hon kallas hos oss är ett 10-årigt sto med god hoppstam. Både hennes pappa och morfar har skördat stora framgångar ute på banorna.

Hon kom till oss helt ohanterad som åttaåring, tillsammans med sin mamma; Cincinnati. Hos oss fick de vänja sig vid människor och gå i förskola vad gäller allmän hantering, lastning och insittning. Har sedan varit utlånad för gedigen inridning och inkörning hos samarbetspartner, för att så småningom flytta hem till Familjen Ahlberg för vidare utbildning.

Hos dem har hon gjort vad som endast kan beskrivas som en stjärnstart, tillsammans har de på mindre än ett år bl a ett SM-silver i ponnygalopp i bagaget samt ett flertal felfria rundor ute på hoppbanorna. Vi ser med stor förväntan fram emot att få följa deras fortsatta resa tillsammans.