Hoppa till innehåll

Stall Hova 2.023

En ny era har börjat göra sin entré här på Lilla Bondetorp;

under åren som gått sedan vi hördes senast (kan det vara hösten 2019?) så har vi hållit oss lite under radarn. Både Sol och jag har landat här i Hova och etablerat oss i våra nya liv på landsbygden, med nya bekantskaper och relationer, anställningar, enskilda firmor och allt vad det nu innebär att flytta från storstaden ut på landet.

Vi har knutit nya kontakter + samarbetspartners samt öppnat upp för att utforska andra grenar inom hästsportsvärlden. Sol har bland annat galopperat galoppörer på bana, jag har tagit lektioner i Akademisk Ridkonst och tillsammans var vi iväg på en prova-på-kurs i kossefösning hos supercoola Lulle Eriksson sommaren 2020. Vi har utbildat oss och varit på praktikplatser; men även testat på olika inriktningar i verksamheten – sålt hästar på förmedling, coachat privata ponnyekipage och startat upp ett pilotprojekt med leasing av ponnys. Framför allt har vi fått äran att träffa och lära känna ett nästan larvigt stort antal fantastiska hästar, som i de allra flesta fall också haft väldigt trevliga ägarmänniskor.

Jag och hästen Alfred strax efter kossefösning

Sol har ”tyvärr” (för mig alltså, inte för henne eller världen rent generellt) kommit in på läkarlinjen i Örebro och redan hunnit läsa ett helt år, hon verkar trivas bra och vi som känner henne vet nog alla vilken skillnad hon faktiskt skulle kunna göra inom sjukvården. Detta innebär dock att hon inte längre är en del av den dagliga verksamheten, vilket så klart känns jättetråkigt för mig, men jag är också så oerhört tacksam för all tid, kunskap och energi hon lagt ner i företagets uppstart och drift fram tills alldeles nyligen. Det känns bra att ha henne med i bakgrunden tillsvidare, men hon själv och tiden får helt enkelt avgöra hur hennes roll i företaget kan komma att se ut framöver.

Företaget har dock inte gått i graven pga detta, jag själv har lagt ner mycket tid, arbete och tankeverksamhet på dess framtid, och runt omkring mig har ett underbart team av nygamla ansikten slutit upp och engagerat sig; Leona som kom till oss i samband med ridskolan har i princip blivit kvar sedan dess och utvecklats något enormt under åren. Framförallt på Töreboda Ridklubb men även via alla de medryttarhästar hon haft parallellt. Hon har med tiden kommit att bli lite av min högra hand här på gården; kommer med egna idéer för företagets framtid och assisterar i utbildningen av våra projekthästar. Utöver Leona har ett antal andra personer anslutit nu det senaste, men presentationer av dem får ni dock vänta lite på, min tanke är att det skall läggas ut här i flödet löpande under våren.

Vi har ett nytt fyrbent tillskott på gården som jag ser fram emot att få introducera för er, samt många uppdateringar att skriva om alla de hästar ni hann lära känna under ridskolans era. Hemsidan ska även få sig ett ansiktslyft så att den bättre representerar vad företaget pysslar med idag. Allra mest ser jag dock fram emot att få presentera alla de nya idéer jag klurat på och jobbat med bak i kulisserna under de senaste åren (:

Tills dess; ta väl hand om er och alla fyrfotingar ni möter.

Vi hörs snart igen,

Therese

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.